Szefowie kuchni Knorr doskonale wiedzą, jak ważne miejsce na naszych wielkanocnych stołach zajmuje barszcz biały. Dlatego postanowili ulepszyć recepturę Barszczu Białego Knorr. W wyniku ich starań już podczas najbliższych świąt przygotujemy aromatyczny barszcz, który zachwyci głębią smaku.
<
p>Bogatszy smak Barszczu Białego Knorr to zasługa idealnego połączenia mąki pszennej i żytniej oraz kompozycji specjalnie dobranych ziół i przypraw. Świąteczna zupa będzie pachnieć majerankiem, czosnkiem i liściem laurowym. Nad całością króluje aromat wędzonego boczku.
Jak przygotować ten pyszny wielkanocny barszcz biały? Szefowie kuchni Knorr specjalnie teraz proponują na opakowaniu przepis na zupę w świątecznym wydaniu. Gotujemy bulion warzywno-mięsny z dodatkiem białej kiełbasy i czosnku. Barszcz biały Knorr mieszamy z kilkoma łyżkami zimnej wody i wlewamy do wywaru. Po 10 minutach zabielamy śmietaną i doprawiamy do smaku majerankiem oraz łyżką chrzanu. Podajemy z jajkiem i białą kiełbasą.
Przed nami pyszne święta! Barszcz Biały Knorr o nowym bogatszym smaku równie dobrze sprawdzi się na co dzień, kiedy na gotowanie musimy przeznaczyć mniej czasu. Wówczas zupę możemy przygotować zgodnie z podstawowym prostym przepisem kucharzy Knorr także podanym na opakowaniu.
Sugerowana cena detaliczna:
2,30 PLN